maj 10, 2019

Kozjanski dvor bo srce Kozjega

V Kozjem so odprli novo gostišče Kozjanski dvor. Nekdanji motel Ribnik je z novimi lastniki dobil tudi novo podobo. Poleg restavracije so uredili novo pivnico, prenočišča in kozjansko trgovinico, načrtujejo pa tudi wellness. Prav tako so zaposlili nekaj ljudi iz bližnje okolice.

Kozjani so se novosti v kraju zelo razveselili. (Foto: Jernej Šulc)

Za več kot 200 gostov
Kozjanski dvor je svoja vrata odprl v objektu nekdaj zelo priljubljenega motela Ribnik. Novi lastniki podjetja Turistico d.o.o., Miha GoropevšekPrimož ResnikIztok Štus in Sandi Štus, so objekt, ki je v zadnjih letih pogosto menjaval najemnike, celovito prenovili. Goste je tako pričakala sodobna restavracija s pivnico za 90 oseb, velika dvorana za slavja in poroke za približno sto oseb in vrtna terasa s pogledom na ribnik. Pri njih boste lahko tudi prespali, saj so uredili 10 sob za okoli 30 gostov, razlaga Sandi Štus.

Vsega skupaj naj bi gostišče naenkrat sprejelo preko 200 gostov. Delo je dobilo 8 oseb.

 

Novost: pivnica in kozjanska trgovina
Posebnost Kozjanskega dvora je kozjanska trgovinica z lokalnimi produkti, kjer bodo obiskovalcem predstavljali turistične zanimivosti in ponudnike Kozjanskega in Obsotelja. Dodana vrednost je tudi pivnica z bogatim naborom točenih piv, ki je v Kozjem doslej niso imeli, razlaga Štus.

Ob ribniku glasbeno-zabavna doživetja
Magnet za obisk Kozjanskega dvora pa je zagotovo terasa s pogledom na ribnik, kjer bo v toplih poletnih večerih kar nekaj priložnosti za druženje ob glasbenih, stand-up in drugih dogodkih.

Kozjanski dvor bo s svojo ponudbo za občino Kozje pomembna pridobitev. Toliko bolj, ker se bodo novi lastniki prizadevali s svojo ponudbo vključevati v družbeno življenje kraja in širše okolice. (SP)