maj 18, 2015

Kozjanski košarkarski finale

Košarkarji Rogaške so v tretji, odločilni tekmi polfinala Lige Telemach premagali Helios in se prvič v zgodovini uvrstili v finale. Ta bo kozjanski, saj jih v njem čaka šentjurski Tajfun. 

Slatinčanom je do finala pomagala tudi nabito polna dvorana. (Foto: FB KK Rogaška)

Nepredstavljivo, a zasluženo
Rogaška je na današnji tekmi domžalsko ekipo Helios Suns premagala s 77:67. Blestela sta predvsem Dražen Bubnič, ki je vknjižil 23 točk in 9 skokov, ter Tadej Ferme s 17 točkami. "Pričakovali smo precej težjo tekmo. Zavedali smo se, da smo v Domžalah slabo igrali, obenem pa je imel Helios izjemen strelski dan. Tega z domžalske strani tokrat ni bilo, medtem ko je pri nas imel svojo serijo Ferme. Rogaška je v finalu, tega si ni nihče predstavljal, je pa zagotovo zasluženo," je po tekmi povedal trener Damjan Novakovič. Kaj je dodal za Štajerski val v pogovoru z Martinom Kacbekom, prisluhnite v spodnjem posnetku. 

Prva tekma finala v petek
Slatinačni se bodo v kozjanskem finalu pomerili s Šentjurčani, ki so v polfinalu premagali Krko. Finale se igra na tri dobljene tekme, prva bo v petek ob 20-ih v Rogaški Slatini, ki je drugi del Lige Telemach končala višje od Tajfuna.

Datoteke

Damjan Novakovič po uvrstitvi Rogaške v finale