maj 12, 2020

Kradli po Celju in Šentjurju

Iz Policijske uprave Celje v zadnjih tednih praktično vsak dan poročajo o tatvinah v trgovinah. Včeraj so ujeli dva nepridiprava, ki sta kradla v Šentjurju, in enega, ki je kradel v Celju. 

Policisti so precej zaposleni s preiskovanjem tatvin. (Foto: Štajerski val)

V trgovini v Šentjurju sta dva moška včeraj poskušala ukrasti več parfumov, britvic in čokolad. Trgovke so ju pri tatvini zalotile in jima vzele ukradene predmete, na policijo pa so sporočile, s katerim vozilom sta se odpeljala. »Vozilo smo ustavili na avtocestnem izvozu Slovenske Konjice. Voznik in sopotnik, stara 41 in 47 let, oba doma z območja Policijske uprave Maribor, sta imela v vozilu več različnega orodja, vrednega dobrih 100 evrov, ki sta ga pred tem ukradla v drugi trgovini v Šentjurju,« sporočajo iz celjske policijske uprave. Policisti so jima ukradene stvari zasegli, kazensko ju bodo ovadili.

Včeraj so na Mariborski ulici v Celju obravnavali moškega, ki je že v preteklosti večkrat v postopku zaradi tatvin. Pri sebi je imel več instalacijskega materiala, ki ga je pred tem ukradel v trgovskem centru v Celju. Tudi njemu so ukradene stvari zasegli, čaka ga kazenska ovadba.

Iz Policijske uprave Celje poročajo še o poskusu vloma. Neznani storilec je poskušal vlomiti v bencinski servis v Celju. S poškodovanjem vrat na zadnji strani objekta je povzročil za okoli 1.000 evrov škode. Iz Celja poročajo še o tatvini električnega skiroja, ki ga je lastnik parkiral pred trgovino v Novi vasi v Celju. Po oceni lastnika je skiro vreden okoli 400 evrov. Sinoči pa so bili obveščeni o tatvini skuterja. Zaklenjen in parkiran je bil pred stanovanjskim blokom na Nušičevi ulici v Celju. (AD)