junij 30, 2017

Križišče Dol – Zibika lepše in varnejše

Občina Šmarje pri Jelšah je na opoldanski slovesnosti proslavila celovito ureditev območja železniškega prehoda in križišča Dol–Zibika, hkrati je obeležila začetek težko pričakovane obnove ceste Spodnje Mestinje–Zibika.

Slavnostni trak sta prerezala šmarski župan Stanislav Šket in direktor Direkcije RS za infrastrukturo Damir Topolko.

V Dolu nova nadomestna cesta, pločnik, kolesarska
Šmarska občina je s priložnostno slovesnostjo zaključila večleten projekt, s katerim je poskrbela za večjo prometno varnost in lepšo podobo tega območja. "Ukinili smo nezavarovan železniški prehod in zgradili nadomestno povezovalno cesto, posodobili zavarovan železniški prehod na cesti Belo–Pristava, naredili priključek za cesto proti Zibiki in pločnik iz Dola, ki se bo nadaljeval proti Zibiki. V sklopu naložbe smo prav tako zgradili kolesarsko stezo ob lokalni cesti Belo–Pristava, ki je povezana s kolesarsko potjo do Podčetrtka in Rogaške Slatine," je po rezanju traku z zadovoljstvom povedal šmarski župan Stanislav Šket. Za dobrih 200 tisoč evrov vredno naložbo je skoraj 150 tisočakov prispevala Direkcija za infrastrukturo, preostalo je plačala občina.  

Do Zibike maja prihodnje leto
Slovesnost je bila tudi simbolični začetek obnovitvenih del lokalne ceste od Spodnjega Mestinja do Zibike. Občina bo po Šketovih besedah obnovila in razširila 3,4 kilometra dolg odsek te precej prometne lokalne ceste, v sklopu naložbe bo obnovila most v Spodnjem Mestinju, na posameznih odsekih bo zgradila pločnike, načrtuje tudi ureditev štirih novih avtobusnih postajališč. Gradbeni stroji so zabrneli ta mesec, cesta s pripadajočo infrastrukturo pa bo zgrajena do konca maja 2018. Obnova ceste Spodnje Mestinje–Zibika velja za največjo letošnjo občinsko naložbo, stala bo milijon 84 tisoč evrov. (SP)

Galerija slik