junij 20, 2019

Križišče pri šentjurski Aspari bo postalo krožišče

V Šentjurju bodo bolj tekoč in varnejši promet zagotovili s tremi krožišči. Najprej bo na vrsti krožišče pri Aspari, gradnjo naj bi začeli julija. Kako pa kaže krožiščema pri Ipavčevem kulturnem centru in Resevni?

Križišče štirih cest, ki bo kmalu preurejeno v krožišče. (Foto: Denis Kukovič/Štajerski val)

Za manj zmede
Vse tri projekte skupaj izvajata država in šentjurska občina, pri čemer večino denarja zagotavlja država. Tik pred začetkom ureditve je križišče pri Aspari, proti Jakobu in industrijski coni, kjer je promet zdaj urejen s prednostno cesto. Direkcija RS za infrastrukturo je izvajalca za gradnjo krožišča izbrala že pred časom, gradnje pa še ni mogla začeti, ker še ni imela vseh potrebnih zemljišč. Kot kaže, bodo zdaj stroji vendarle zabrneli, župan Marko Diaci pravi:

Poleg samega krožišča projekt sicer predvideva še ureditev ceste in avtobusnih postajališč ter gradnjo pločnika.

V načrtu še dve krožišči
V Šentjurju naj bi v prihodnjem obdobju zrasli še dve krožišči, na zelo obremenjeni cesti, ki vodi proti avtocesti. Enega načrtujejo pri Ipavčevem kulturnem centru in Osnovni šoli Franja Malgaja, drugega pri Resevni. »Za rekonstrukcijo križišča pri osnovni šoli je že pridobljen recenziran projekt PZI. V letošnjem letu nameravamo pridobiti vsa potrebna zemljišča ter pripraviti razpis za gradnjo. Projektna dokumentacija za rekonstrukcijo križišča pri Resevni je trenutno v recenziji. Nato sledijo odkupi potrebnih zemljišča ter priprava razpisa za gradnjo,« so nam sporočili iz Direkcije RS za infrastrukturo. (AD)