junij 10, 2021

Alem Toskić novi trener celjskih rokometašev

Na trenersko klop Rokometnega kluba Celje pivovarna Laško bo v novi sezoni sedel Alem Toskić. Z njim je klub sklenil štiriletno pogodbo.

Alem Toskić bo v Celju vsaj štiri sezone. (Foto: RK Celje)

Alem Toskić je nekdanji igralec celjskega kluba, kot trener pa je v lanski sezoni vodil madžarski Csurgoi. »Po osmih letih ponovno prihajam domov, spet sem v klubu, ki mi je v moji igralski karieri dal največ. Po drugi strani sem sedaj v povsem drugačni vlogi, zavedam se tudi, kaj pomeni biti trener RK Celje Pivovarna Laško. Vendar enostavno verjamem v sebe in prepričan sem, da sem pripravljen na to. V tem trenutku ni enostavna situacija, a to je šport, dogajajo se nihanja, na nas pa je, da skupaj naredimo vse, da klub vrnemo na pozicijo, ki mu pripada,« je po podpisu štiriletne pogodbe dejal Toskić.

»S kar nekaj zelo zanimivimi kandidati so tekli pogovori, na koncu pa smo glede na naše želje in karakteristike, ki smo jih od bodočega trenerja želeli, prišli do zaključka, da je Alem tisto, kar iščemo. Hitro bomo morali vsi skupaj zavihati rokave, njemu in ekipi želimo uspešno delo, z naše strani pa jim bomo nudili vso podporo, da se bomo na koncu skupaj lahko veselili uspehov našega kluba,« pa pravi direktor kluba Rok Plankelj.

Za celjskimi rokometaši sicer ni najuspešnejša sezona, saj je niso okronali z naslovom državnega prvaka. Vseeno še ostajajo najuspešnejši klub v zgodovini Slovenije. Kot pravijo, so odločeni, da bodo v naslednji sezoni znova naredili vse, da uresničijo klubske cilje. (AD)