julij 16, 2021

Anino poletje za popestritev utripa v Rogaški Slatini

V Rogaški Slatini za pestrejši poletni utrip že tradicinalno poskrbijo z dogodki pod okriljem Aninega poletja. Nocoj bo prvi koncert, poleg glasbe pa Anino poletje prinaša tudi poletni kino in dogajanje za otroke.

Salonski orkester Musica Camerata sestavljajo priznani umetniki, akademsko izobraženi glasbeniki, ki igrajo v različnih orkestrih, pa tudi profesorji glasbe. Tudi letos bodo zaigrali dvakrat na dan. (Foto: arhiv rogaska.si)

Osrednje prizorišče Aninega poletja so različne točke v znamenitem slatinskem Zdraviliškem parku. Obeta se nekaj koncertnih večerov, prvi bo že nocoj, direktor Javnega zavoda za turizem in kulturo Dino Markovinovič našteva:

Že stalnica Aninega poletja so koncerti orkestra Musica Camerata pod paviljonom Tempel, ki se bodo začeli konec prihodnjega tedna in bodo tri tedne dvakrat na dan z glasbo lepšali sprehode po Zdraviliškem parku. Kaj pa neglasbeno dogajanje?

Prva otroška gledališča predstava bo jutri, v soboto, nosi naslov »Po Sloveniji s popotnikom Jakom«. Podroben program letošnjega Aninega poletja v Rogaški Slatini najdete TUKAJ. (AD)