junij 5, 2018

Brina Gaber Naj prostovoljka leta 2017

Na Brdu pri Kranju je Mladinski svet Slovenije v družbi predsednika republike Boruta Pahorja podelil priznanja in zahvale naj prostovoljcem in naj prostovoljskim projektom. Iz naših krajev je Naj prostovoljka do 19 let postala Brina Gaber iz Škofje vasi, priznanje za kolektivno prostovoljsko delo je prejel Zavod 367.

Naj prostovoljci v družbi predsednika republike. (Foto: Mladinski svet Slovenije)

Brini Gaber priznanje za delo z otroki
Na natečaj je letos prispelo skoraj 220 prijav. V naše kraje je šlo še priznanje za naj prostovoljko do 19 let. Prejela ga je Brina Gaber iz Škofje vasi, predlagalo jo je Društvo Salezijanski mladinski center Celje. Brina je soorganizatorka dejavnosti za otroke, sodeluje pa tudi pri promocijskih in dramskih aktivnostih predlagatelja, ki pravi, da sta njen pristop in navzočnost ključnega pomena za njihov program. Kako je biti naj prostovoljec, lahko Brini prisluhnete v spodnjem posnetku v pogovoru z Lovrom Sadekom.

Božiček za en dan naj prostovoljski projekt
Ključno priznanje za kolektivno prostovoljsko delo je prejel Zavod 364, in sicer za projekt Božiček za en dan. Zbirna mesta daril, ki jih prinašajo ljudje dobrega srca, so tudi v naših krajih - v Celju, Rogaški Slatini, Slovenskih Konjicah, Zrečah in Slovenski Bistrici. V prvem letu akcije so v vsej Sloveniji obdarili nekaj več kot 220 otrok, lansko, peto leto pa že več kot 11 tisoč.

Priznanja tudi v druge slovenske kraje
Najmlajši (do 19 let) Naj prostovoljec je postal Urban Lečnik Spaić iz Ljubljane. V starostni skupini 20 do 29 let so za Naj prostovoljca proglasili Ajeta Kevrića iz Velenja, Naj prostovoljka v isti starostni skupini je Maja Maraž iz Kopra. V skupini prostovoljcev, starih 30 let ali več, je naziv Naj prostovoljec prejel Zvonimir Kolenc iz Vač, v isti starostni skupini je Naj prostovoljka postala Hasnija Dugonjić iz Jesenic. Prvo priznanje za posebne dosežke je prejel Jure Grahek iz Ljubljane, drugi dobitnik priznanja za posebne dosežke je Boris Krabonja iz Ptuja. Naj mladinska voditeljica je postala Petra Sadar iz Ljubljane. Naj mladinski projekt pa je postal projekt Oh ta ljubezen v izvedbi Društva študentov psihologije Maribor. (SP)

Datoteke

Brina Gaber o prostovoljstvu