avgust 25, 2021

Celjski gledališčniki optimistično v novo sezono

V Gledališču Celje so predstavili repertoar nove sezone, v katero kljub negotovim časom vstopajo optimistično. Začeli jo bodo s komedijo in tako tudi zaključili, sicer pa so za ljubitelje gledališča pripravili sedem predstav, šest za odrasle in eno otroško, ki bo zanimiva tudi starejši publiki.

V celjskem gledališču bodo sezono začeli in končali s smehom. (Foto: Radio Štajerski val)

V Gledališču Celje bodo po letu in pol, ki je močno okrnilo njihovo delovanje, novo sezono začeli prihodnji konec tedna. Upravnica gledališča Tina Kosi razlaga:

V sezono 2021/2022 bodo ljubiteljem gledališča premierno ponudili sedem predstav, od tega bo ena že tradicionalno namenjena najmlajšim. Dve predstavi bosta tudi krstni uprizoritvi tekstov slovenskih avtorjev, kar jih v gledališču še posebej veseli:




Hodniki celjskega gledališča bodo kmalu spet polni.

„Repertoar je sestavljen raznoliko. Klasično, komično, resno, boleče ... Mislim, da je tako prav v nekem gledališču, ki pokriva ne samo Celje, ampak širšo regijo. Program je narejen z mislijo na naše odraslo občinstvo, srednješolce, gostovalne kraje, skratka z mislijo na vse stvari, ki jih moramo upoštevati, kadar sestavljamo tako zahteven projekt, kot je repertoar gledališča,“ pravi Kosijeva. Novo sezono bodo letos začeli nekoliko prej kot pretekla leta.

Prihodnji meseci zaradi negotovosti epidemiološke situacije prinašajo veliko neznank, vendar:

Nova sezona bo sicer postregla tudi s slavnostnim 30. festivalom Dnevi komedije, kjer bodo podelili žlahtne komedijske nagrade. Do 30. spetembra je še odprt natečaj za izvirno komedijo, ki bo na festivalu komedije prejela Žlahtno komedijsko pero. Od tega tedna v celjskem gledališču poteka tudi vpis abonmajev, in sicer do 3. septembra. Cena abonmaja je enotna in znaša 80 evrov. Abonmajček za otroke stane 15 evrov, za najmlajše pa so pripravili tri predstave. Ogledali si bodo lahko Mačka Murija Kajetana Koviča in Jerka Novaka, Heidi Johanne Spyri in Tri bolhe Saše Eržen. Program nove sezone celjskega gledališča najdete tudi TUKAJ. (NS)