avgust 23, 2020

Film Celjanov na Muvitu z bronasto nagrado

MUVIT 6x60 je filmski maraton, kjer morajo filmske ekipe v 60 urah napisati scenarij ter posneti in zmontirati od 6 do 8 minut dolg film. Dobijo le tri usmeritve, ki jih nato uporabijo v svojem končnem izdelku. Zmagali so Ljubljančani, nagrada za 3. mesto pa šla v Celje.

Ustvarjalci so imeli le 60 ur, da so ustvarili svoj kratki film. (Fotografija je simbolična, foto: Pixabay)

Letos je na Muvitu sodelovalo 22 ekip iz vse Slovenije, v svojem filmu pa so morali uporabiti filmsko akcijo (potovanje), predmet (mikrofon) in stavek (Mislim in povem na glas, kar hočem.). Običajno so mladim filmskim ustvarjalcem določili tudi lokacijo snemanja, a letos so zaradi epidemioloških razmer lahko ustvarjali kjerkoli. Strokovno žirijo, ki je ocenjevala filme, so tokrat sestavljali priznani filmski ustvarjalci; režiser Peter Bratuša, igralec Robert Prebil in direktor fotografije Darko Herič.

Veselje treh najboljših ekip ob razglasitvi rezultatov letošnjega Muvita. Celjani so bili bronasti. (Foto: FB Muvit)

Prvo mesto si je prislužila ekipa iz Ljubljane s filmom "Do takrat pa". Celjska ekipa Anamorphic Movies v sestavi Rok Mlinar, Tea Leban, Tim Žibrat, Tomaž Prijatelj, Nik Topler, Matic Grušovnik in Kaja Tamše je za svoj film „V družbi domišljije“ prejela bronasti Muvit in 500 evrov. Tako zmagovalni film kot bronastega si oglejte spodaj. Prisluhnite pa tudi pogovoru z Rokom Mlinarjem iz celjskega Anamorphic Movies, z njim se je pogovarjala Eva Peserl.