december 2, 2020

Izjava o prijaznosti je ISKRA MESECA

Poslušalci ste v naši akciji Iskra tedna vsak teden v novembru izbrali izjavo, ob kateri se je najbolj iskrilo. Tako smo dobili štiri ISKRE TEDNA. Med vsemi zmagovalkami je največ vaših glasov dobila izjava srčne prostovoljke, Celjanke Jerneje Mastnak, o pomenu prijaznosti tudi v teh neprijaznih časih. Dobila je naziv ISKRA MESECA novembra.

Celjanka Jerneja Mastnak je v družbi naših isker meseca. Zanjo boste lahko znova glasovali januarja.

V uredništvu Štajerskega vala vsak teden med vsemi izjavami naših sogovornikov, ki jih slišite v našem radijskem etru in na naši spletni strani, izberemo 3 finalistke, izjave, ki so bodisi posebej navdihnile, nasmejale ali pretresle, morda izrazile ostro kritiko ali pa celo razjezile. Skratka, se nas tako ali drugače dotaknile. Vi med njimi z glasovanjem na naši spletni strani in v radijskem etru določite zmagovalno iskro tedna.

November je imel 4 tedne in tako smo dobili 4 iskre tedna. To so bile izjave vodje Podružnične osnovne šole Prevorje Marije Frece Perc o razliki med šolanjem v učilnicah in na daljavo, prostovoljke, Celjanke Jerneje Mastnak o prijaznosti, dijaka Srednje šole Slovenska Bistrica Dejana Gavrića o dojemanju svobode pred koronakrizo in danes ter podpredsednika Društva novinarjev Slovenije, Ponkovljana Gapšerja Andrineka o pomenu preverjanja informacij ob poplavi družabnih omrežij. Prisluhnete jim lahko TUKAJ.

Med vsemi iskrami tedna je tista, ki je prejela največ vaših glasov, postala ISKRA MESECA NOVEMBRA. To je izjava Jerneje Mastnak, prostovoljke Humanitarnega društva Enostavno pomagam in spremljevalka gibalno oviranega učenca na Osnovni šoli Frana Roša Celje, ki jo je izrekla ob 13. novembru, mednarodnem dnevu prijaznosti. Takole je razmišljala:

Veselo novico je Jerneji špo preštetih glasovih sporočil Silvester, prisluhnite pogovoru: 



Iskra meseca novembra se bo zdaj potegovala še za naziv ISKRA LETA. O njej boste januarja med vsemi iskrami meseca z glasovanjem znova odločili poslušalci.

Glasovanje v akciji Iskra tedna pa prinaša tudi lepe nagrade našega pokrovitelja, podjetja Iskra. Mesečno nagrado, Iskrin električni puhalnik listja, je žreb namenil Jerneju Čoklu s Ponikve. Čestitke!

Na Štajerskem valu smo že v lovu za novimi iskrivimi izjavami, le katera bo postala iskra prazničnega decembra?