junij 16, 2021

Kaj prinašajo tokratni Dnevi komedije?

Prihodnji teden se v Celju začenja 29. festival Dnevi komedije. Letos bo festival v skrajšani obliki, trajal bo teden dni. Na velikem odru celjskega gledališča se bo v tekmovalnem festivalskem programu zvrstilo pet predstav.

Selektorica Alja Predan nam je podrobneje predstavila letošnje Dneve komedije.

Dnevi komedije bodo med 22. in 30. junijem, obeta se 5 komedij, in sicer predstave Tutošomato SNG Nova Gorica in Gledališča Koper, Živela vulva! Zavoda Imaginarni in Mini teatra, Vsak glas šteje domačega, celjskega gledališča, Obuti maček Slovenskega mladinskega gledališča in Gledališča Koper ter Popolni tujci Drame CNG Maribor. Zaključek festivala bo s Tadejem Tošem. Takrat bo žirija 29. Dnevov komedije podelila tudi nagrade za žlahtno predstavo, žlahtnega režiserja, žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta. Kdo sestavlja letošnjo žirijo, je na včerajšnji novinarski konferenci povedala upravnica celjskega gledališča Tina Kosi:



Novost letošnjih Dnevov komedije pa je, da ne bo abonmajev. Enotna cena vstopnic je 18 evrov, pripravili pa so tudi pakete s popusti za ogled več predstav. Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa bo na festivalu veljalo pravilo PCT. Predstave si bodo lahko ogledali tisti gledalci, ki so koronavirus v zadnjih 6 mesecih že preboleli, so cepljeni ali pa imajo negativen PCR ali hitri test.

Še več o Dnevih Komedije najdete TUKAJ, prisluhnite pa tudi pogovoru s selektorico festivala Aljo Predan, v naš studio jo je povabila Katja Žolgar: