november 27, 2019

Klic dobrote v Celju za socialno šibke

V Celju bo nocoj 29. tradicionalni dobrodelni koncert Karitasa Klic dobrote za družine v stiski. Tokrat pod geslom »Dobro iz vsakega srca«. Lani so na prireditvi zbrali 171 tisoč evrov in pomagali okoli 20 tisoč družinam po vsej Sloveniji.

Večer bodo povezovali voditelji Ida Baš, Danica Godec in Jure Sešek. (Foto: Karitas)

Nastopili bodo številni umetniki
Prireditev vsako leto privabi številne obiskovalce, ki pomagajo Karitasu zbrati denar za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. Na prireditvi, ki jo bodo prenašali TV Slovenija, Radio Slovenija I. program in Radio Ognjišče, bodo v Dvorani Golovec v Celju nastopili številni glasbeniki, pevci, plesalci in drugi umetniki. „Na dobrodelnem koncertu bodo ob spremljavi Zdravniškega orkestra Camerata Medica nastopili Pia Brodnik, Nadia Ternifi, Manca Hribar, Petra Stopar, Mojca Bitenc Križaj, Lea Bartha Pesek, Maja Krevs, Irena Vrčkovnik, Lea LikarMonika Avsenik, Marjan Bunič, Ivan Hudnik, Gregor Ravnik, Gregor Avsenik, Kvatropirci, Oktet Žetev, ans. Saša Avsenik in Robert Smolnikar trio,“ pravi Mojca Kepic iz Karitasa in dodaja, da bodo večer dobrih misli povezovali voditelji Ida Baš, Danica Godec in Jure Sešek.   

Lani pomagali 20 tisoč družinam v stiski
V letu 2018 je bilo v času koncerta za družine v stiski zbranih 171 tisoč evrov. "Zbrani denar na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote je vsako leto namenjena za materialno pomoč, ki jo na Karitas prejema več kot 20 tisoč družin po vsej Sloveniji," razlaga Mojca Kepic:

Gledalci se lahko v sredo, 27. novembra, ves dan in v času koncerta ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem v akcijo vključite na telefonsko številko 01 472 00 11. S svojim prispevkom boste družinam pomagali, da bodo lažje prenašale težave ter dobile možnost za človeka vrednejše življenje. (SP)