julij 1, 2021

Komu žlahtne nagrade Dnevov komedije?

Epidemiološkim razmeram navkljub so v Celju v nekoliko okrnjeni obliki izpeljali festival Dnevi komedije. Ob zaključku 29. festivala so sinoči podelili nagrade za najboljšo komedijantko, komedijanta, komedijo, režiserja in najboljše komedijsko pero.

Ekipa zmagovalne predstave Dnevov komedije, Popolni tujci (Foto: Damjan Švarc)

Največ nagrad Popolnim tujcem
Nagrada za žlahtno komedijo po izboru strokovne žirije je šla komični drami Tamare Damjanović po motivih filma, Popolni tujci, v izvedbi Drame SNG Maribor. Naziv žlahtne komedijantke si je prislužila Mateja Pucko, žlahtni komedijant pa je postal Gorazd Žilavec, oba sta nastopila v Popolnih tujcih. Naj komedijanta smo povprašali, kaj je recept za dobro komedijo:

Žlahtni režiser na 29. Dnevih komedije je postal Primož Ekart, za režijo predstave Živela vulva!, žlahtno komedijsko pero za izvirno slovensko komedijo pa je prejel Rok Vilčnik za Prave heroje. Nagrado za žlahtno komedijo po izboru občinstva je dobila predstava Tutošomato Iztoka Mlakarja v izvedbi SNG Nova Gorica in Gledališča Koper.

Nagrajenci 29. Dnevov komedije. (Foto: SLG Celje/Jaka Babnik)

V okrnjeni različi, a vseeno zadovoljni
Lani so Dnevi komedije odpadli zaradi epidemija covida-19, letos so jih izvedli z nekajmesečnim zamikom. V tekmovalnem delu so bile 4 predstave, dvorana je bila lahko zaradi ukrepov ob covidu-19 le 75-odstotno zasedena, pogoj za obisk gledališča je bilo PCT pravilo. Upravnica celjskega gledališča Tina Kosi:

Bo pa tudi poletno dogajanje v celjskem gledališču pestro:

Nova sezona v celjskem gledališču se bo izjemoma začela že septembra, prinaša pa tri nove predstave. (EP)