december 6, 2018

Konjiška Spirala združuje ljubitelje literature

Tisti, ki imate radi literaturo zagotovo poznate festival Spirala. Ideja zanj se je pred štirimi leti porodila v konjiški splošni knjižnici. K sodelovanju vabijo še neuveljavljene avtorje kratkih zgodb, pesmi in pravljic, izbor najboljših bodo tudi letos objavili v reviji Spirala, zmagovalna avtorja pa nagradili.

Osrednji gost Spirale bo eden najbolj ustvarjalnih pisateljev, pesnikov, dramatikov in režiserjev pri nas Vinko Moderndorfer, ki se ponaša s številnimi strokovnimi nagradami.

Spirala bo še vabila in navdihovala
Literarni festival Spirala tako že četrto leto tak čas vabi v Slovenske Konjice. Konjiški knjižnica je tudi letos preko anonimnega javnega razpisa prejela približno 200 literarnih del - kratkih zgodb, pesmi in pravljic - še neuveljavljenih avtorjev, ki jih je pod drobnogled vzel uredniški odbor in izbral zmagovalna avtorja. Denarni nagradi po 200 evrov jima bodo podelili na jutrišnji (petkovi) prireditvi v domu kulture v Slovenski Konjicah. Njuni imeni še skrbno skrivajo. Člani uredniškega odbora so opravili še izbor najbolj kakovostnih besedil, ki jih bodo objavili v literarni reviji Spirala. Prejeli jo bodo vsi obiskovalci jutrišnje osrednje prireditve festivala. Nanjo so povabili pisatelja, pesnika, dramatika in režiserja Vinka Moderndorferja in glasbenika Kristjana Koželja. Na dogodek vabi knjižničarka Ana Miličevič:

Sodelovanje na konjiškem festivalu Spirala se iz leta v leto povečuje, zato bodo po besedah Miličevičeve z njim nadaljevali. In kmalu k sodelovanju znova povabili avtorje pesmi, pravljic in kratkih zgodb. Boste sodelovali? (BF)