julij 29, 2021

Konjske dirke v Imenem kljub koroni

Na hipodromu v Imenem bodo v soboto tradicionalne konjske dirke. Pod okriljem Konjenice Virštanj Obsotelje se bo na desetih dirkah pomerilo približno 50 konjenikov iz različnih delov Slovenije, obeta se tudi spremljevalni program. Pogoj za obisk prireditve je PCT.

Utrinek iz zadnjih galopskih dirk leta 2019, v letu 2020 prireditve zaradi epidemije covida-19 ni bilo. (Foto: Radio Štajerski val)

Pogoj PCT za organizatorja velik izziv
Galopske dirke v Imenem, ki veljajo za največjo tovrstno prireditev v Sloveniji, že 14. leto jih organizirajo člani Konjenice Virštanj Obsotelje. Lani prireditve zaradi epidemije ni bilo, letos jo bodo organizirali ob upoštevanju zaščitnih ukrepov NIJZ, ki od organizatorjev zahteva tudi preverjanje pogoja PCT, torej preboleli, cepljeni, testirani. Preverjanje pogoja PCT bo za organizatorja velik izziv, razlaga predsednik Konjenice Virštanj Obsotelje Daniel Bukšek:

Tistemu, ki ne bo izpolnjeval pogojev PCT, mora organizator po zakonu prepovedati udeležbo na prireditvi.

Dirke v desetih kategorijah
Na hipodromu v Imenem sicer v soboto pričakujejo okoli 50 konjenikov iz različnih delov Slovenije, ki se bodo pomerili v desetih različnih kategorijah, napoveduje Daniel Bukšek.

Dirke drznih jezdecov bodo na imenskem hipodromu na ogled med 13. in 19. uro. 

 
(Foto: Radio Štajerski val)

Novost: quarter dirka
V spremljevalnem programu za odrasle in najmlajše Bukšek izpostavlja konjsko dirko med člani domače konjenice, prava paša za oči pa bo tudi letošnja novost - tudi dirka s quarter konji.

Konjske tombole v Imenem letos sicer ne bo, se pa obeta bogat srečelov, poskrbljeno bo za hrano in pijačo, zvečer po 20. uri bo še zabava z ansamblom Pajdaši. (SP)