februar 26, 2020

Marca v Celje prihajajo 29. Dnevi komedije

Prihodnji mesec bodo v Gledališču Celje 29. Dnevi komedije. Festival bo letos ponudil osem komedij, na ogled bodo od 11. do 22. marca.

Letošnje žlahtno komedijsko pero je prejel Rok Vilčnik rokgre. (Foto: Štajerski val)

29. festival Dnevi komedije v Celje prinašajo osem komedij. V tekmovalnem programu bodo na ogled muzikal Mestnega gledališa Ljubljanskega Addamsovi, Vsak glas šteje v izvedbi Gledališča Celje, komična drama Popolni tujci Drame SNG Maribor, Odhodi vlakov Mestnega gledališča ljubljanskega, družinski mijauzikl Obuti maček Slovenskega mladinskega gledališča in Gledališča Koper, veseloigra s petjem in živo glasbo Tutošomato SNG Nova Gorica in Gledališča Koper, veseloigra Razbiti vrč SNG Drama Ljubljana ter namizni muzikal Živela vulva! v izvedbi zavoda Imaginarni in Mini teatra.

Obljubljajo raznolike predstave
Selektorica festivala Alja Predan pravi, da so izbrane predstave zelo raznolike, imajo pa dve skupni točki. Prva je, da so kar tri nastale na podlagi novih slovenskih iger:

Kar polovica predstav pa je tako ali drugače glasbeno sooblikovanih:

Tudi letos abonmaji
Letos so Dneve komedije strnili v dva podaljšana marčevska vikenda. Festival traja od 11. do 22. marca. Medtem so do 29. februarja na voljo štirje abonmaji – dva Mala, Srednji in Velik. Njihove cene se gibljejo od 40 do 110 evrov. Posamezne vstopnice, za katere bo potrebno odšteti 20 evrov, bodo na prodaj od 3. do 22. marca.

Žlahtno pero je spisalo črno komedijo
Tudi letos bodo na festivalu nagradili najboljšo predstavo, režiserja, igralko in igralca. O svojih nagrajencih bo odločalo tudi občinstvo. Znano pa je že, kdo je prejemnik letošnjega žlahtnega komedijskega peresa. Prejel ga je Rok Vilčnik rokgre, za svojo črno komedijo Pravi heroji, ki izhaja iz ideje o tem, da bi bilo mogoče imeti zasebno pokopališče. A na vsaki lokaciji odkrijejo množično grobišče. (TMG)