junij 18, 2020

Muzej novejše zgodovine z razstavo o jugo rocku

Muzej novejše zgodovine Celje svojo novo razstavo, ki jo odpira nocoj, posveča popularni kulturi. Na razstavi z imenom Za domovino z rockom naprej predstavlja slovesnko-srbske vzporednice jugo rocka.

V Muzeju novejše zgodovine se bodo sprehodili po poti jugo rocka. (Foto: Štajerski val)

V Muzeju novejše zgodovine Celje nocoj odpirajo novo razstavo Za domovino z Rockom naprej. Pripravili so jo v sodelovanju z Rok muzejem iz Srbije. Na razstavi bodo glasbila, koncertna oblačila, plošče, kasete in drugi predmeti srbskih in slovenskih rock glasbenikov, ki so zaznamovali čas od leta 1960 do 1991. Tudi razstavo so razdelili v glasbeno obarvane prostore, pravi njen avtor Sebastjan Weber:

 

 

Na razstavi bo tako predstavljen pomen in sporočilnost rock glasbe v republikah nekdanje skupne države in njenih izvajalcev. Del razstave bo zbirka plošč, kjer si bo vsak obiskovalec lahko zavrtel glasbo glasbenikov z razstave. Prav tako si bodo obiskovalci lahko izbrali glasbo, ki jih bo spremljala med ogledom razstave. Na nocojšnjem odprtju bo sicer za obiskovalce rock igral Zoran Predin. Razstava bo na ogled do sredine novembra. Za še več podrobnosti pa prisluhnite pogovoru z avtorjem razstave Sebastjanom Webrom. (TMG)

Datoteke

Sebastjan Weber o rocku in razstavi Za domovino z rockom naprej