november 26, 2020

Na Klicu dobrote zbrali 230.000 evrov, akcija se še nadaljuje

Sinoči bi moralo Celje gostiti jubilejni, 30. dobrodelni koncert Slovenske karitas, Klic dobrote. A zaradi koronavirusa to prvič v dolgi tradiciji prireditve ni bilo mogoče. Koncert je vseeno bil, a v studiu nacionalne televizije, ogledali ste si ga lahko prek televizijskih ekranov in mu prisluhnili prek radijskih valov. Zbrali so skoraj 230.000 evrov, akcija zbiranja denarja pa s tem še ni končana.

Koncert sta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek. (Foto: Slovenska karitas/Tatjana Splichal)

Na tokratnem Klicu dobrote, ki ga je spremljalo geslo »Slišim te« so nastopili Irena Vrčkovnik, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Nuška Drašček in Gašper Rifelj. Iz Slovenske karitas so sporočili, da so do konca koncerta in takoj po koncertu zbrali skoraj 229.000 evrov.

»Slovenska karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki bodo mnogim družinam prinesli toplino v njihove domove. Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom, ki so nagovorili k dobroti in solidarnosti z 20. 000 družinami v stiski, ki jim Karitas pomaga v različnih programih pomoči,« so po koncertu sporočili iz Slovenske karitas.

Utrinek iz klicnega studia, kjer so med koncertom sprejemali klice darovalcev. (Foto: Slovenska karitas/Tatjana Splichal)

»Letošnje geslo »Slišim te«, je vsem nam spodbuda, da smo pripravljeni zbrano poslušati in tudi slišati vse, ki si pridejo k nam v svojih stiskah. Kljub omejitvam je veliko priložnosti, da se odzovemo na stiske ljudi. Da se pri komu ustavimo in spregovorimo čez balkon, da redno pokličemo osamljene in jih vprašamo, če kaj potrebujejo, da umirjamo ljudi, ki imajo težave v duševnem zdravju in se ne znajdejo v različnih omejitvah. Hvala tudi za vse darove, s katerimi bomo lajšali stiske slovenskih družin,« pa je dejal generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič.

Akcijo zbiranja denarja za pomoč družinam v stiski bo Slovenska karitas nadaljevala še do konca leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, lahko to storite na telefonski številki 01/300–59–60, na spletni strani Slovenske karitas ali z neposrednim nakazilom na:
Slovenska karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
namen: Klic dobrote, Koda namena:CHAR, Sklic: 00 3514.