januar 18, 2020

Imate lepo fotografijo iz Kozjanskega parka? Pošljite jo na natečaj!

V Kozjanskem parku še do konca januarja zbirajo prijave za fotografski natečaj Kozjansko 2019. K sodelovanju vabijo fotografske navdušence, ki so lani v svoj objektiv ujeli utrinke Kozjanskega, predvsem narave in okolja.

Fotografija Vinka Šeška je bila proglašena za najboljšo fotografijo v kategoriji odraslih avtorjev foto natečaja “Kozjansko 2018”. (Foto: Vinko Šeško)

5 tematskih sklopov
"Natečaja Kozjansko 2019 se lahko udeležijo vsi, ki bodo poslali največ 10 avtorskih fotografij, ki so nastale v letu 2019 znotraj mej Kozjanskega parka ali biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje. Natečaj ima 2 starostni kategoriji: avtorji do 15 let in odrasli avtorji ter 5 različnih tematskih sklopov: krajina, narava, kultura, ljudje in kozjansko jabolko," razlaga Nina Klavdija Gabron iz Kozjanskega parka. Prijave zbirajo do konca januarja 2020.

Lani več kot 200 fotografij
Lani se je na natečaj prijavilo 26 ljubiteljev fotografije. Skupaj so prispevali 207 fotografij. Za najboljšega avtorja v kategoriji odraslih je bil razglašen Vinko Šeško, v kategoriji do 15 let pa Maj Dimec. Rezultate letošnjega foto natečaja bodo v Kozjanskem parku najverjetneje razglasili aprila, ob Dnevu Zemlje, ko naj bi najboljše fotografije predstavili tudi na razstavi. (SP)

 Fotografija najboljšega avtorja do 15 let Maja Dimca. (Foto: Maj Dimec)