november 19, 2020

Nevarno križišče pri celjskem sejmišču postaja krožišče

Do konca leta bo križišče na Dečkovi cesti, pri podjetjih Celjski sejem in Inpos, postalo krožišče. Iz celjske občine so sporočili, da bo izvedba sprva eksperimentalna oziroma začasna. Izvajalec, celjski VOC, je dela že začel.

Krožišče, ki bo za zdaj še začasno, bo prineslo tudi nov uvoz glavnega vhoda na celjsko sejmišče. (Foto: Radio Štajerski val)

Križišče na Dečkovi cesti pri celjskem sejmišču je v času prometnih konic, zlasti pa v času sejemskih dogodkov, zaradi gneče dostikrat slabo pretočno, tudi nevarno. Kot so sporočili iz Mestne občine Celje, bo eksperimentalno začasno krožišče pripomoglo k večjemu pretoku prometa, predvsem pa k bolj varnemu vključevanju v promet iz smeri Opekarniške na Dečkovo cesto in obratno. Novo krožišče bo prineslo tudi novi krak glavnega uvoza na Celjski sejem. „Posebnost in novost eksperimentalnega krožišča bo levi zavijalni pas znotraj jedra krožišča, ki je posebej predviden za tiste voznike, ki bodo zavijali levo z Dečkove ceste proti Opekarniški, vendar jim ne daje prednosti pred prometnim tokom, ki poteka v rondoju,“ so na celjski občini zapisali v sporočilu za javnost. Celotna naložba je vredna dobrih 145.000 evrov. V sklopu projekta bodo uredili tudi odvodnjavanje, javno razsvetljavo in postavili novo prometno signalizacijo. Vse udeležence v prometu pozivajo k strpnosti in upoštevanju začasne prometne ureditve, ki se bo med gradnjo spreminjala glede na potek del na gradbišču. (NS)

Posebnost začasnega krožišča bo levi zavijalni pas znotraj krožišča, ki je predviden za vozila, ki bodo z Dečkove ceste zavijala levo na Opekarniško. (Foto: Radio Štajerski val)



(Foto: Mestna občina Celje)