april 23, 2021

Noč knjige letos sanja — o čem?

Današnji 23. april je svetovni dan knjige. Založba Sanje ga že sedmo leto podaljša v Noč knjige, ki je že drugo leto zapored podvržena razmeram zaradi epidemija. A soorganizatorica dogodka Andreja Udovč pravi, da lahko vsak svoj dan in noč posveti knjigi. Kako?

Noč knjige lahko obeležimo že s celovečernim branjem, branjem pravljice svojemu otroku ali pogovorom o knjigah. (Foto: Štajerski val)

Letos Založba Sanje pripravlja že sedmo Noč knjige, dogodek, ki ob današnjem dnevu knjige poteka v več državah. Tudi letos so dogodki podrejeni situaciji zaradi covida. A kljub temu sodelujejo številne knjižnice, šole, vrtci in ljubitelji knjig. Soorganizatorka dogodka Andreja Udovč pa pravi, da si lahko vsak ustvari čisto svoj dogodek. Dogodek je že, če otroku preberemo pravljico, uredimo svoj knjižni kotiček, nekaj ur v večeru posvetimo branju ali se o prebranih knjigah pogovarjamo s kom.

Osrednji dogodek Noči knjige pa bo oddajanje v živo. Od poldneva do polnoči se bodo zvrstili številni gostje in različne vsebine, povezane s knjigami. Kaj pripravljajo organizatorji, slišite in vidite, če se pridružite oddajanju na spletni strani Noči knjige in Založbe Sanje, na facebooku in youtubu. Nekaj utrinkov pa je zbranih tudi v pogovoru z Andrejo Udovč. (TMG)

Datoteke

Z Andrejo Udovč o Noči knjige