april 14, 2020

Ogled kakovostnega filma kar na domačem računalniku

Dvorana celjskega mestnega kina Metropol tako kot številne druge institucije v teh tednih sameva. A dokler čakamo, kdaj si bomo v njej spet lahko ogledali filmske zgodbe s celega sveta, si je mogoče na njihovi Facebook strani ogledati določene projekcije kar z domačega kavča.

Takole je bilo v Metropolu še v začetku marca, zdaj dvorana sameva. A filme vseeno vrtijo, zdaj prek Facebooka. (Foto: Kino Metropol)

Mestni kino Metropol ima številne zveste obiskovalce, ki cenijo kakovostne filme. V lanskem letu si je projekcije v Plečnikovi dvorani celjskega mestnega kina ogledalo 22 tisoč ljubiteljev filma, kar je za tovrstni art kino zelo lepa številka.

Da bi srčne podpornike kina nagradili tudi v času koronavirusa, so se odločili, da bodo za njih na Facebook strani pod ključnikom #metropoldoma pripravili številne zanimive filmske naslove. "Da vseeno ohranimo malce kinematografskega časa, predvajamo filme 'v živo', točno ob uri, filma pa si ni mogoče ogledati za nazaj. Enkratna priložnost torej. Malce seveda zaradi ohranjanja angažmaja podobnega odhodu v kino, seveda pa tudi zaradi dogovora s filmskimi producenti in režiserji, ki so nam odstopili pravice za predvajanje," je razložil programski vodja Mestnega kina Metropol Samo Seničar.

Postopek ogleda filmov je sicer enostaven. Prijavite se na družabno omrežje Facebook, poiščite stran kina Metropol in nato vam bo ob začetku predvajanja stran sama ponudila ogled filma. Ta teden si lahko v torek ogledate dokumentarni film Fundamenti, v četrtek pa film Irena, lahko noč. Pomembno je le, da ste pravi čas na pravem mestu.

Samo Seničar je ob tem še pozval vse kulturnike in podpornike kulture, da bo potrebno v času po izolaciji še močneje podpreti delo kolegov. Med drugim z rednimi obiski kulturnih dogodkov. (BGO)