julij 30, 2021

Na obisku na srebrni olimpijski Lopati

V sredo okoli polnoči je iz Tokia v domači judo klub Z'dežele Sankaku na Lopati v Celju prispela Tina Trstenjak, ki je dan pred tem v Tokiu osvojila srebrno olimpijsko medaljo. Olimpijsko podprvakinjo in njenega trenerja Marjana Fabjana smo obiskali tudi mi.

Tina Trstenjak in njen trener Marjan Fabjan z obema Tininima olimpijskima medaljama, zlato iz Ria de Janeira in srebrno iz Tokia. (Foto: Radio Štajerski val)

Tina Trstenjak je zlati olimpijski lovoriki iz Ria de Janeira izpred petih let na tokratni olimpijadi v Tokiu dodala še srebrno. V telovadnico domačega kluba Z`dežele Sankaku na Lopati jo je prinesla v sredo pozno zvečer, tam pa so jo pričakali prijatelji, znanci, navijači in klubski kolegi. Noč je bila kratka, je naši Nini med drugim povedala Tina:



Tino Trstenjak in Marjana Fabjana je na Lopati obiskala Nina Slak.

S Tino in srebrno olimpijsko medaljo se je domov vrnil tudi legendarni slovenski trener juda in prvi mož kovačnice olimpijskih medalj na Lopati Marjan Fabjan. O vtisih iz Tokia je za naš radio povedal:



V judo klubu Z`dežele Sankaku kujejo medalje, tudi olimpijske. Na petih dosedanjih olimpijskih igrah so njihovi judoisti osvojili vseh šest za Slovenijo.

(NS)