maj 23, 2020

Pouk glasbe mora potekati v živo

Ob vrnitvi učencev tudi v glasbene šole smo preverili, kakšni so bili prvi dnevi, ko učne ure glasbil niso potekale preko spletnih orodij. Tako v Glasbeni šoli Rogaška Slatina kot v Glasbeni šoli Slovenska Bistrica poudarjajo, da je pouk v živo za učenje glasbe in glasbil ključen.

Napredek učencev je veliko večji, če pouk poteka v živo, poudarjajo v glasbenih šolah. (Foto: Glasbena šola Slovenska Bistrica)

V ponedeljek so se lahko v učilnice vrnili tudi učenci glasbenih šol. Za zdaj poteka le individualni pouk inštrumentov. Tudi učitelji glasbene šole pa nosijo maske ter med učnimi urami razkužujejo glasbila, ki si jih učenci delijo. Ravnateljica Glasbene šole Rogaška Slatina, ki deluje tudi v Šmarju pri Jelšah, Rogatcu, Podčetrtku in Bistrici ob Sotli, Tatjana Šolman pravi, da so sicer že takoj po razglasitvi epidemije vzpostavili učenje na daljavo, a se tega z delom v učilnici ne da primerjati:

Šolmanova ob tem pravi, da se naslednji teden verjetno vrača tudi pouk baleta, pa predšolska glasbena vzgoja in pripravnica. Nauk o glasbi ostaja na daljavo. Zaradi koronavirusa pa bo drugačno tudi ocenjevanje ob zaključku letnika glasbene šole:

Ne bo pa zaključnih izpitov pri nauku o glasbi, kar sicer ni novost. Tam učitelji namreč že nekaj let na podlagi pisnega preverjanja znanja zaključujejo ocene. Šolmanova pri tem pravi:

Glasbeno šolo Rogaška sicer to šolsko leto obiskujejo 303 učenci.

V Slovenski Bistrici tudi nauk o glasbi
Okoli 490 učencev pa se postopoma vrača v slovenjebistriško glasbeno šolo. Kakšni so tam prvi vtisi po vrnitvi učencev ter kako potekata pouk in ocenjevanje, pa v spodnjem posnetku. (TMG)

Datoteke

Radmila Bikić Magdić o vračanju učencev