januar 30, 2017

Tatjana Šolman, predana družini in glasbi

Tatjana Šolman je že četrti mandat ravnateljica Glasbene šole Rogaška Slatina, ki se aktivno vključuje v obeleževanje 200 letnice javnega glasbenega šolstva v Sloveniji. Odraščala je v Rogaški Slatini, se 2 leti učila igrati na harmoniko, potem pa je v njeno življenje stopil klavir in ji zaznamoval življenjsko pot.

Ravnateljica Glasbene šole Rogaška Slatina Tatjana Šolman in gostiteljica srečanja Tanja Jurjec

»Velikokrat v življenju sem se srečala z izkušnjami, ki mi niso bile pisane na kožo. Toda moj pianino je vedno stal na istem mestu in bil pripravljen prenašati čustva jeze, žalosti ali veselja, ki so se izražala skozi moje igranje,« je med drugim v radijskem srečanju povedala Tatjana Šolman. V Ljubljani je zaključila Akademijo za glasbo, se poročila in preselila na Hum na Sutli ter dala glasbene gene Marku, jazz trobentaču, in Moniki, violinistki. Oba se z glasbo ukvarjata profesionalno. 
V Glasbeni šoli Rogaška, ki je bila nekoč del OŠ Šmarje pri Jelšah, je Šolmanova sprva poučevala klavir in nauk o glasbi, od leta 2002 pa je tam ravnateljica. Njihovi učenci s svojimi nastopi predstavljajo dodatni del mozaika kulture v različnih krajih, se udeležujejo tekmovanj doma in na tujem ter dosegajo odlične rezultate. Tatjana je ponosna nanje in seveda na svojih 25 profesorjev, ki učence pripravljajo. V letih 2014-15 je bila predsednica Lions kluba Rogaška, je tudi conska predsednica 2. regije distrikta 129, ki bo  v marcu v sodelovanju z LK Emona Ljubljana in GŠ Rogaška Slatina organiziral dobrodelno revijo OTROCI OTROKOM, za otroke s posebnimi potrebami. 
Prisluhnite radijskemu srečanju s Tatjano Šolman v spodnjem posnetku. Gostila jo je Tanja Jurjec