junij 10, 2021

Brigita Langerholc Žager: ČUTIM IN SANJAM NOVI SVET

Brigita Langerholc Žager, naša nekdanja vrhunska atletinja, se lahko pohvali s številnimi medaljami in pokali, a največjo vrednost zanjo predstavljajo veščine, spoznanja in znanja, ki se jih je na svoji športni poti naučila za življenje.

Brigita Langerholc Žager, nekdanja vrhunska športnica in olimpijka je danes učiteljica Ashtanga joge, Inštruktorica Jose Silva Ultramind metode razmišljanja ter nosilka in aktivatorka kod Svetlobnega jezika.

V radijskem srečanju na Štajerskem valu je Brigita spregovorila o svoji poti, ki jo je prehodila oziroma "pretekla" od bolehnega dekletca do vrhunske športnice, ki je na OI v Sidneyu leta 2000 osvojila zanjo izjemno četrto mesto. Brigita med drugim pove, da ji je šport bil očitno namenjem, ni pa bil zanjo nikoli samoumeven. Zaradi okužbe takoj po rojstvu, iz katere se je kasneje razvila astma, namreč ni imela nikoli dovoljenja za resno športno vadbo, niti od zdravnikov, niti od staršev. Na začetku je telovadila z otroki s posebnimi potrebami, saj redne telovadbe ni zmogla. "Zame je ta uvrstitev bila res izjemna. Ni mi bilo žal, da nisem dobila medalje. Točno četrto mesto sem si zastavila za cilj, to sem vizualizirala in manifestirala. Seveda tega nisem prej nikomur povedala, ampak točno tako je potem bilo,« pripoveduje Brigita. 

»Čeprav se čudno sliši, je trenutna situacija na nek način darilo. Korona čas nam ponuja nove razmisleke, saj, ko človek pade in se znajde na najnižji točki, gre lahko samo še navzgor. Karkoli trenutno doživljate, ne obupajte, prosite za pomoč. Tega v Sloveniji ne znamo. Ampak verjemite, ko človek prosi za pomoč, se vedno odprejo nove poti.«

Prisluhni Brigiti Langerholc Žager, ki v radijskem srečanju pripoveduje tudi o tem, kako je v življenju prišla do trenutka, ko je na svojo spletno stran namesto drugih titul ponosno in jasno zapisala: »Sem prinašalka Vrhovne ljubezni in Modrosti Nove Zemlje …« Brigita je res posebna, nasmejana ženska, čeprav se včasih, kot pravi, ni znala smejati. Je ženska, ki sanja novi svet in v sebi nosi kode svetlobnega jezika, v kar je na nek  način vedno močno verjela. V radijskem srečanju jo je gostila Greta Kokot Rajković

Galerija slik