oktober 3, 2022

Zakaj je Bezenšek odstopil od volilne tekme?

Šentjurčan Gregor Bezenšek ml. odstopa od kandidature za predsednika republike, je sporočil njegov volilni štab. Razloge bo podal na dopoldanski novinarski konferenci.

Bezenšek, ki je kandidaturo oddal prvi, od nje zdaj odstopa. (Foto: FB Gregor Bezenšek)

Ob deseti uri je pred sedežem Državne volilne komisije v spremstvu svojega štaba tudi podal razloge za odstop od kandiature. Povod zanj so bile predvsem grožnje in pritiski: "V zadnjem tednu sem bil deležen zelo agresivnih posrednih in neposrednih groženj, na tem mestu je zame meja jasno in glasno prekoračena. Doma imam ženo, hčerko in trimesečnega sina. In nikakor ne morem dovoliti, da se sovraštvo na kakršenkoli način vmeša v pore našega družinskega življenja."

Bezenšku, ki je kandidaturo na Državno volilno komisijo sicer oddal kot prvi, ankete javnega mnenja sicer niso pripisovale možnosti za zmago. Po zadnji objavljeni raziskavi, ki jo je za RTV Slovenija opravila agencija Valicon, bi prejel 2,6 odstotka glasov, kar je najmanj med potrjenimi kandidati. Le še danes je sicer možno, da potrjeni kandidati od kandidature odstopijo.

V boju za vstop v predsedniško palačo tako zdaj ostaja sedmerica kandidatov: Janez Cigler KraljVladimir PrebiličAnže LogarNataša Pirc MusarMiha Kordiš in Milan Brglez in Sabina Senčar. (ViP)