januar 17, 2019

Slatinčan zbira zgodbe o Rogaški, nastala bo knjiga

Rogaška Slatina bo dobila novo knjigo. Piše jo domačin Robert Reich, v njej bo zbral najrazličnejše zgodbe in peripetije, povezane s krajem in ljudmi, pri čemer Slatinčane poziva k sodelovanju. Del knjige bo tudi svojevrstni slovar slat’nskega knjižnega jezika.

Kakšne zgodbe vse skrivajo potke, zelenice in stavbe znamenitega Zdraviliškega parka in okolice? Kmalu bodo zbrane v knjigi. Razglednica je iz leta 1958. (Foto: FB Rogaška Slatina nekoč)

V knjigi tudi o našem radiu
Robert Reich, zbiratelj in velik ljubitelj zgodovine ter tudi ustanovitelj Facebook skupine Rogaška Slatina nekoč, material za knjigo zbira že tri leta. Zgodb ter takšnih in drugačnih dogodivščin in pripetljajev je res veliko, ljudje ga iz dneva v dan seznanjajo še z novimi. Če imate tudi vi kakšno, mu jo le sporočite, stik z njim lahko vzpostavite TUKAJ. Zanimivo branje pa ne bodo le zgodbe, ki se doslej le ustno prenašajo, pač pa bo Robert knjigo popestril še s prav posebnim slovarjem, ki ga je poimenoval slovar slat’nskega knjižnega jezika. V njem bodo zbrane in razložene besede, posebej značilne za ljudi v Rogaški Slatini in okolici. Še več o nastajajoči knjigi, v kateri bo prostor našla tudi zgodba, povezana s Štajerskim valom, je Roberta Reicha povprašala naša voditeljica, Slatinčanka Katja Žolgar: