marec 9, 2021

Slavica Biderman: Srednje petke so zakon

Vsestranska umetnica Slavica Biderman iz Celja se zadnja leta vse bolj posveča pisanju poezije in proze. Želi predvsem osveščati srednjo in starejšo generacijo o pomenu ohranjanja in aktiviranja spomina, kar pomembno zmanjša možnosti za razvoj demence. Pred kratkim je izšla njena peta knjiga z naslovom Srednje petke so zakon. Predstavila jo je v naši kulturni oddaji.

Slavica Biderman se je podpisala že pod lepo zbirko knjig, svoje ustvarjanje je Davorju predstavila ob lanskoletnem mednarodnem dnevu starejših. Zdaj je njena zbirka še bogatejša. (Foto: Štajerski val)

Motivacijska knjiga
Knjiga Srednje petke so zakon je motivacijska knjiga iz cikla krepitve spomina, spodbujanja kreativnosti in sodelovanja. Bralcu želi sporočiti, da je vsaka kriza lahko priložnost za nekaj novega. Zgodba govori o mladi družini, ki jo sedanji, korona čas, sesuje vse do temeljev, saj vodi do izgube službe in celo pogorele hiše. V knjigi je Slavica Biderman na duhovit in dinamičen način opisala potrebo po ravnovesju mladih, ki so vse bolj ujeti v virtualnemu svetu, in tudi malo manj mladih, ki vzgajajo s svojim zgledom. Zaključi s spoznanji o medsebojni pomoči, medgeneracijskem sodelovanju, ljubezni, solidarnosti, hvaležnosti in modrosti.

Podrobneje o knjigi in napotkom za srečo v življenju je s Slavico Biderman spregovorila Jasmina Levičar. Prisluhnite:


Naslovnica nove knjige Slavice Biderman.