avgust 3, 2020

Šmarski argo tudi v knjižici

Šmarčani lahko te dni zapise v šmarskem argoju prebirajo ne le na facebook strani Šmarski argo, ampak tudi v knjižici Šmarske (pos)rečenice, ki so jih prejeli domov. Facebook stran je nastala med epidemijo koronavirusa, ki je močno zaznamovala življenje v Šmarju.

Facebook stran Šmarski argo, ki je med epidemijo povezala Šmarčane, so zdaj nadgradili s knjižico zapisov s strani. (Foto: Štajerski val)

Občani Šmarja pri Jelšah so te dni v nabiralnike prejeli knjižico Šmarske (pos)rečenice. V njih so zbrani zapisi, ki so jih zbrali na facebook strani Šmarski argo. Spomnimo, stran je zaživela med epidemijo koronavirusa, na njej so se nabrali številni zapisi v šmarskem narečju. V Šmarju pravijo, da jih je stran v težkih časih zelo povezala. Zapise so zbrali v knjižico, ker je praznovanje občinskega praznika oklestil koronavirus, Šmarčanom pa so se želeli zahvaliti za vestno sledenje navodilom, pravi župan Matija Čakš.

Knjižico so sestavili ustanovitelja Šmarskega argoja Žiga Petek in Janez Čakš, ki mu prisluhnite v spodnjem posnetku, Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje ter občina. (TMG)

Galerija slik

Datoteke

O šmarskem argoju