Svetina v znamenju Alminih dnevov

13.10.2018

Alma Maksimiljana Karlin se je rodila v Celju, pokopana pa je na Svetini, ob svoji dobri prijateljici nemški slikarki in novinarki Thei Schreiber Gammelin. (Foto: TD Štore)

V štorski krajevni skupnosti Svetina je vikend v znamenju tradicionalne jesenske prireditve posvečene pisateljici in svetovni popotnici Almi M. Karlin. Almini dnevi so se začeli z likovnim natečajem za učence celjskih osnovnih šol in Osnovne šole Štore, vrhunec dogajanja pa bosta nocojšnje potopisno predavanje in jutrišnje zabavno druženje.

Almine dneve na Svetini že 17 let okoli 12. oktobra, ko se je rodila Alma M. Karlin, prireja Turistično društvo Štore. Kako so pravzaprav Svetinčani povezani z Almo in zakaj Almini dnevi ravno na Svetini, razlaga predsednica društva Mojca Rožman:

Letošnji Almini dnevi so nekoliko posebni, zaradi zanimive novosti, in sicer Alminega kovčka:

Almini dnevi so sicer tradicionalno razdeljeni na dva dela. Sobotni večer je namenjen potopisnemu večeru. S kom in kam boste potovali tokrat, razkriva predsednica društva Mojca Rožman:

Nedelja bo v znamenju zabavnega druženja:

Vabljeni torej na Almine dneve na Svetino. Potopisno predavanje bo v Javorniku nad Štorami nocoj ob 18. uri, nedeljsko dogajanje pa se začne ob 10. uri. (NS)
Štajerski val v sliki