oktober 23, 2020

Tina Kosi: Igralci so kot vrhunski športniki - ne morejo mesece sedeti doma

Gledališki odri spet samevajo, saj je med ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa tudi prepoved gledaliških predstav. Pogovarjali smo se z upravnico Gledališča Celje Tino Kosi.

Gledališča spet samevajo, v celjskem te dni potekajo le vaje. (Foto: Štajerski val)

Z zaostrovanjem vladnih ukrepov je vlada prepovedala kulturne dogodke, tudi gledališke predstave. Upravnica Gledališča Celje Tina Kosi pravi, da pri njih te dni potekajo le vaje, da igralci vzdržujejo igralsko kondicijo. Ob prepovedi predstav pa so bili, kot pravi, žalostni predvsem, ker so bili tik pred novo premiero, pa tudi, ker so v gledališču že pred prepovedjo predstav upoštevali stroge ukrepe:

Velika pa je tudi poslovna izguba, ki jo po besedah Kosijeve beležijo že od sredine marca. Samo od takrat in do konca junija so imeli za 130 tisoč evrov škode, pravi upravnica in dodaja:

Ob tem poudarja, da v celjskem gledališču v več kot 50 odstotkih nove predstave financirajo iz zaslužka na trgu, prav tako so iz lastnih prihodkov kupovali opremo, ki jo v gledališču potrebujejo. Zato bodo pod takimi pogoji težko delovali na dolgi rok, dodaja. Še podrobneje Tini Kosi prisluhnite v spodnjem posnetku. (TMG)

Datoteke

Pogovor s Tino Kosi