julij 31, 2021

V Bistrici ob Sotli odprli nov snemalni studio

Sedem mladih prostovoljcev je ob podpori ekipe Mladinskega društva Bistrica ob Sotli zaključila projekt Zvočni prostor. S pomočjo evropskega denarja so uredili lep in prostoren studijski prostor za igranje glasbe. Nastala je že prva avtorska plošča, mladi pa so o projektu izdali tudi film, ki je na ogled na Facebook in YouTube strani bistriškega mladinskega društva.

Snemanje glasbene skupine Dunraven. (Foto: MD Bistrica ob Sotli)

Studio za avdio in video produkcijo
Skupina sedmih mladih, starih med osemnajst in 26 let, je v Bistrici ob Sotli pridobila prostor, kjer bodo lahko v miru vadili, ustvarjali svojo glasbo, snemali avdio in video posnetke, in se seveda tudi družili. "Ob podpori ekipe Mladinskega društva Bistrica ob Sotli so pripravili prijavo za solidarnostni projekt in pridobili sredstva, s pomočjo katerih so 1. avgusta lani začeli urejati nov prostor in do februarja je že nastal prostoren in za glasbeno delo vrhunsko prilagojen prostor, kjer bodo lahko še leta vnaprej uresničevali svoje glasbene ambicije, seveda pa bo prostor na voljo tudi drugim zainteresiranim," razlaga Andrej Černelč iz Mladinskega društva Bistrica ob Sotli.

Izšel prvi glasbeni album in film
V novem prostoru so mladi glasbeniki v zadnjih mesecih ustvarili in posneli pesmi, ki so včeraj doživele spletno objavo, aktivnosti projekta pa so natančneje predstavili v zaključnem videu."„Album pesmi je različnih žanrov, pri vsaki pesmi sodeluje vsaj eden od prostovoljcev, pri večini pa dva ali več. Vmes sta v okviru projekta izšla tudi video nastopa skupine Dunraven in mladega DJ-ja Redhediija,“ razlaga Černelč in dodaja, da so izdali tudi video, v katerem so udeleženci predstavili svoj novi Zvočni prostor ter vse rezultate projekta, seveda pa tudi zaigrali in zapeli nekaj pesmi iz še čisto svežega albuma. Video je objavljen na Facebook in YouTube strani Mladinskega društva Bistrica ob Sotli. O Zvočnem prostoru v Bistrici ob Sotli smo se pogovarjali z Jano Tavčer, prisluhnite ji v spodnjem posnetku. (SP, TMG)

Galerija slik