marec 11, 2022

V Šentjurju knjižnoljubci in sovica Znalka

V šentjurski knjižnici knjige spoznavajo tudi tisti najmlajši bralci, ki sami še ne znajo brati. Na jutrišnje gregorjevo pa se bodo poslovili od knjižnoljubcev.

V Knjižnici Šentjur najmlajši otroci berejo s sovico Znalko. Minula leta je v bralni znački sodelovalo od 120 do 140 otrok, vsaj takšne številke si želijo tudi letos. Sicer pa v tej bralni znački sodelujejo tisti otroci, ki sami še ne znajo brati. Knjižničarji so jim pripravili bralni seznam, otroci in starši nato z njega izberejo štiri knjige ter v knjižnico prinesejo ilustracije iz ene od knjig. Ta risbica je njihova vstopnica za ogled predstave, ki bo v začetku aprila, in osvojitev bralnega priznanja, ki ga oblikuje ilustratorka Mojca Cerjak.

Sicer pa se jutri v šentjurski knjižnici zaključuje projekt knjižnoljubci, ki povezuje ljubitelje knjig in jih pomaga z drugimi bralci deliti knjižne predloge. Več o knjižnoljubcih in o branju s sovico Znalko pa prisluhnite direktorici šentjurske knjižnice Tatjani Oset v spodnjem pogovoru. (TMG)