marec 11, 2022

V Šentjurju knjižnoljubci in sovica Znalka

V šentjurski knjižnici knjige spoznavajo tudi tisti najmlajši bralci, ki sami še ne znajo brati. Na jutrišnje gregorjevo pa se bodo poslovili od knjižnoljubcev.

Ko starši berejo otroku, ima otrok občutek, da so starši res z njim, pravi direktorica šentjurske knjižnice Tatjana Oset. (Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay)

V Knjižnici Šentjur najmlajši otroci berejo s sovico Znalko. Minula leta je v bralni znački sodelovalo od 120 do 140 otrok, vsaj takšne številke si želijo tudi letos. Sicer pa v tej bralni znački sodelujejo tisti otroci, ki sami še ne znajo brati. Knjižničarji so jim pripravili bralni seznam, otroci in starši nato z njega izberejo štiri knjige ter v knjižnico prinesejo ilustracije iz ene od knjig. Ta risbica je njihova vstopnica za ogled predstave, ki bo v začetku aprila, in osvojitev bralnega priznanja, ki ga oblikuje ilustratorka Mojca Cerjak.

Sicer pa se jutri v šentjurski knjižnici zaključuje projekt knjižnoljubci, ki povezuje ljubitelje knjig in jih pomaga z drugimi bralci deliti knjižne predloge. Več o knjižnoljubcih in o branju s sovico Znalko pa prisluhnite direktorici šentjurske knjižnice Tatjani Oset v spodnjem pogovoru. (TMG)