julij 19, 2020

V Šentjurju razstava družine umetnikov Jezernik

Galerija Zgornji trg v Šentjurju te dni razstavlja dela družine Jezernik. Njeni štirje člani so našli različne načine umetniškega ustvarjanja, vsi pa so povezani tudi s Šentjurjem.

Razstava ponuja vpogled v raznoliko ustvarjanje družine Jezernik. (Foto: Kvirina Martina Zupanc)

V šentjurski Galeriji Zgornji trg je na ogled razstava družine Jezernik. Njeni člani - Marko, Mihela, Andreja in Katja - so nekoč živeli v Šentjurju. Zdaj ustvarjajo po vseh Sloveniji. Na razstavi so tako zbrana njihova dela - risbe, ki so nastale v Dramljah pred več kot 20 leti, uporabni poslikani izdelki, pohištvo s steklenimi dodatki, izdelki umetniške in uporabne keramike, črkokljunke - zbirke simetričnih risb in gorniška fotografija.

Vodja šentjurske enote Javnega sklada za kulturne dejavnosti Anita Koleša ob tem pravi, da je razstava ustvarjalcev, ki so tako ali drugače povezani z okoljem, kjer so na ogled postavljena njihova dela, posebna izkušnja tudi za obiskovalce. Izdelki družine Jezernik so v Šentjurju sicer na ogled še do 2. avgusta. Še podrobneje o razstavi in članih družine Jezernik pa v spodnjem pogovoru. (TMG)

Datoteke

Anita Koleša o družini Jezernik