maj 10, 2019

V Šmarje na 4. F.A.F.

V Šmarju pri Jelšah se začenja 4. Festival amaterskega in neodvisnega filma-F.A.F. Nocojšnji prvi večer bodo otvorili s pogovorom s slovenskim režiserjem in scenaristom Mihom Čelarjem, vrhunec festivala pa bo v soboto s filmsko delavnico in projekcijo tekmovalnih filmov.

Vodja festivala Borut Bevc z režiserjem Mihom Čelarjem. (Foto: fb F.A.F.)

F.A.F. četrto leto organizira Knjižnica Šmarje pri Jelšah, na njem se je lani predstavilo 33 filmov amaterskih in neodvisnih ustvarjalcev. Koliko filmov si bomo lahko ogledali letos, ni znano. Na festival so se sicer prijavili filmarji iz vse Slovenije, a njihova imena tokrat ostajajo skrivnost, pravi vodja FAF-a Borut Bevc.

 

Nocojšnji prvi večer bodo otvorili s pogovorom s slovenskim režiserjem in scenaristom Miho Čelarjem, ki kot režiser deluje od začetka 90. let. Začel je s kratkimi dokumentarnimi filmi, delal za Studio Ljubljana in Kanal A. Režiral je več oglaševalskih spotov in TV oddaj. Vrhunec festivala pa bo v soboto zvečer s projekcijo tekmovalnih filmov, ki jih bosta ocenili strokovna komisija in občinstvo:



Najboljšim filmom festivala F.A.F. bo Knjižnica Šmarje pri Jelšah tudi letos podelila nagrade, prejeli bodo plakete in denarne nagrade. (SP)