december 1, 2019

Veliko razlogov, da decembra obiščete Šmarje

Veseli december v Šmarju pri Jelšah prinaša 32 dogodkov za vse generacije. Kraj bo v praznični preobleki zasijal 7. decembra, s prižigom lučk na ploščadi pred kulturnim domom. Vrhunec prireditev bo 28. decembra, na Predsilvestrovanju z Mambo Kingsi in kuhno pod Jelšami.

Takole je bilo na Barbarinem sejmu leta 2017. (Foto: TŠM Šmarje pri Jelšah)

Barbarin sejem, vinski večer, Božičkovanje ...
V prireditvenem koledarju se v občini Šmarje pri Jelšah do konca leta obeta 32 dogodkov v organizaciji javnih zavodov, društev in ostalih aktivnih na Šmarskem. V Zavodu za Turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah izpostavljajo sedem decembrskih dogodkov. Med večjimi bo tradicionalni Barbarin sejem, na katerem se bodo 4. decembra s svojimi izdelki predstavili številni lokalni ponudniki in drugi stojničarji. 6. decembra Decembrski vinski večer z glasbeno spremenljivo Kaje Bicskey in Žana Stresa. Začetek veselega decembra bodo v Šmarju pri Jelšah okronali s prižigom lučk, 7. decembra, na ploščadi pred kulturnim domom, ko bo zapela tudi Ana Ferme. Praznični sejem v vinski kleti z delavnico peke piškotov za otroke v prostorih Društva kmetic Ajda bo obiskovalcem 13. decembra odprl vrata v Skazovo hišo, kjer bodo na ogled tudi obnovljene freske. Za otroke pripravljajo skupaj s Foto klubom filma in tiska Šmarje fotografsko delavnico, 21. decembra pa tudi že tradicionalno Božičkovanje s prihodom Božička z Netkovci in Legendami. Vrhunec decembra bo v Šmarju pri Jelšah 28. decembra, na Predsilvestrovanju z Mambo Kingsi in kuhno pod Jelšami.

Podrobnejši program, ki znova prinaša tudi žive jaslice, sta šmarski župan Matija Čakš in Špela Žaberl iz Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah predstavila v pogovoru s Snežano Prebil. Prisluhnete v spodnjem posnetku. Najdete ga tudi TUKAJ.