avgust 27, 2020

Zgodovina za vse - ločitve nekoč

Zgodovinsko društvo Celje je izdalo novo številko znanstvene revije Zgodovina za vse. V njej so utrinki iz zgodovine, predstavljeni na pripovedni način. Tako želijo zgodovino približati čim več ljudem. V tokratni številki so pripravili raznolike teme, med drugim o ločitvah v 20. letih minulega stoletja.

V tokratni reviji pišejo tudi o športu v Celju med drugo svetovno vojno in o ločitvah v času po prvi svetovni vojni. (Foto: Štajerski val)

Zgodovinsko društvo Celje je izdalo novo številko revije Zgodovina za vse. Urednik revije Borut Batagelj jo opisuje tako:

Sicer pa v novi številki revije, ki izhaja že od leta 1994, obljublja raznolik nabor člankov. Tako je mogoče prebrati o epidemiji pelagre, ki se je širila zaradi enolične prehrane, pa o družinskem dopisovanju med prvo svetovno vojno, o športnem dogajanju v Celju med drugo svetovno vojno, o Golem otoku kot preizkusu uvajanja socialističnega samoupravljanja ter o ločitvah na Celjskem v 20. letih 20. stoletja. O tem smo govorili tudi z avtorico članka, zgodovinarko Nino Hvalec, ki ji prisluhnite v posnetku na dnu tega prispevka. Nekoliko podrobneje o vsebini tokratne številke pa Borut Batagelj:

 

Revijo je mogoče naročiti na spletni strani Zgodovinskega društva Celje. (TMG)

Datoteke

Pogovor z Nino Hvalec