februar 22, 2015

Laščani podprvaki košarkarskega pokala

Košarkarji Zlatoroga iz Laškega so pred domačimi navijači postali podprvaki pokala Spar. V finalu jih je premagala novomeška Krka.
Foto: KK Zlatorog Laško
Na poti do finala padla Olimpija

Laščani so na poti do finala najprej premagali Šenčur, v polfinalu pa pripravili presenečenje – po odlični končnici so domov poslali Olimpijo. Bilo je 72:63. V finalu jih je čakal lanskoletni prvak, Krka. Novomeščani so v polfinalu štiri sekunde pred koncem tekme s trojko Malcolma Armsteada le za točko premagali Tajfun.

Enakovreden tekmec

Finale je prinesel napeto borbo. Po polčasu so za točko vodili Laščani, ki so odlično odigrali tudi tretjo četrtino in imeli največ devet točk prednosti. V zadnji pa je zmanjkalo moči in Krka je slavila s 77:67. „Zelo se je poznalo, da igramo cel turnir z osmimi igralci, kar se težko zdrži. Krka je povsem zasluženo dobila ta finale. Iz srca čestitam svojim igralcem, to so pravi junaki in upam, da se po tem turnirju navijači znova v velikem številu vrnejo na tribune dvorane Tri lilije in spodbujajo te fante, ki si to res zaslužijo,“ je povedal trener Zlatoroga Predrag Milović. Najkoristenjši igralec finalnega turnirja pokala je postal Chris Booker iz Krke. (AD)