julij 30, 2016

Laški Zlatorog ne bo igral lige ABA

Za košarkarje laškega Zlatoroga v novi sezoni ne boste mogli držati pesti v mednarodni ligi ABA. Vodstvo kluba je po včerajšnjem sestanku odločilo, da ne sprejme povabila, ki ga je klub dobil potem, ko vseh zahtev nista izpolnila Olimpija in Helios.

Laščani so v ligi ABA že igrali, enkrat so se prebili celo do polfinala. (Foto: KK Zlatorog Laško)

Povabilo plod lanske dobre sezone
Laščani so lani zaigrali v finalu državnega prvenstva, kjer so izgubili proti Heliosu. Redni del Lige za prvaka so končali na drugem mestu, takoj za Krko. Državni prvak, Helios, in Union Olimpija, ki je prejela tako imenovani wild card oz. posebno povabilo, nista izpolnila pogojev za igranje, ju v Jadranski ligi ne bo, povabilo pa je vodstvo lige poslalo Zlatorogu.

Zmagal je razumevanjem
V klubu ob Savinji si igranja v ligi ABA želijo, a po tehtnem razmisleku se je upravni odbor odločil, da povabilo zavrne. „V vodstvu kluba smo morali narediti hitro, a kolikor je bilo mogoče temeljito analizo o tem, ali bi bilo s proračunom, ki ga imamo na voljo, smiselno sodelovati v tekmovanju moštev, katerih finančne zmožnosti so precej večje od naših. Pred dokončno odločitvijo smo se obrnili še na našega generalnega sponzorja, podjetja Pivovarna Laško Union d.o.o., a ker imamo z njim že podpisano trdno, dolgoročno in za slovenske razmere vsekakor zavidanja vredno pogodbo do leta 2018, smo z razumevanjem morali sprejeti njegovo obrazložitev, da nam dodatnih sredstev za sodelovanje v Ligi ABA ne more omogočiti,“ so sporočili iz kuba in dodali, da je zmagal razum.

V Laškem vseeno mednarodne tekme
Laščani bodo v novi sezoni – ekipo bo še naprej vodil Aleš Pipan – vseeno igrali mednarodne tekme. Poleg državnega prvenstva in slovenskega pokala Spar bodo namreč sodelovali v tekmovanju SIXT Alpe Adria Cup. Vodtsvo kluba upa, da bodo rezultati in finančne zmožnosti igranje v ligi ABA omogočili v prihodnjih sezonah. (AD)