julij 11, 2019

Laško 55. v pivu in cvetju

V Laškem se začenja 55. festival Pivo in cvetje. Glavno besedo bo imela glasba, ki ji tokrat dodajajo tudi ples - izbirali bodo naj disko plesalca. Pestro pa bo tudi čez dan, ko se bo dogajanje z odrov preselilo na laške ulice.

Ognjemet je v Laškem nadomestil laserski šov, ki bo nebo razsvetlil v soboto. (Foto: Štajerski val)

V ospredju bo tudi letos glasba. Več kot 60 izvajalcev bo nastopilo na štirih odrih. Kaj izpostavlja Tina Belej s STIKa Laško?

Podrobnejši seznam nastopajočih najdete tukaj. Letošnji festival je znova brez vstopnine. Tudi tokrat Slovenske Železnice iz Celja, Maribora in Zagreba v Laško in nazaj organizirajo dodatne prevoze.

Plesali bodo disko
Letošnja novost bo izbor za najboljšega disko plesalca. Plesalci in plesalke bodo svoje koreografije predstavljali na odru Laščan, žirija bo vsak festivalski večer izbrala pet finalistov, ki bodo nastopili še v velikem finalu. Pravijo, da bo h končni oceni poleg plesnih korakov veliko doprinesla tudi oprava v stilu 80. let.

V soboto laserski šov
Pestro pa bo tudi čez dan. Vsak dan bodo dnevno dogajanje popestrili člani laške godbe na pihala in mažorete, za otroke pripravljajo Mavrično deželo. Tudi letos Laško zacvetelo, Hortikulturno društvo pripravlja tri razstave cvetja z naslovom Ocvetliči se. V soboto bo multimedijska simfonija nad Savinjo z glasbo in laserskim šovom. V nedeljo pa se bo že 50. par poročil na ohceti po stari šegi. (TMG)