september 9, 2017

Laško zavzele mažoretke iz cele Evrope

Laško že dolgo živi in diha z mažoretkami, te dni pa še posebej. Od četrtka mesto ob Savinji namreč gosti 19. Evropsko prvenstvo mažoret. Ne bodite presenečeni, če boste na laških ulicah te dni srečali veliko simpatičnih deklet v zanimivih opravah.

Na najvišja mesta na evropskem prvenstvu v Laškem ciljajo tudi domača dekleta. Mažorete Laško se lahko pohvalijo z odličnimi rezultati z domačih in mednarodnih tekmovanj. (Foto: Rok Deželak)

Izjemen odziv tekmovalk
Evropskega prvenstva mažoret v Laškem se letos udeležuje okoli 1.800 tekmovalk iz 30-ih držav. Organizator, Mažoretna zveza Slovenije, je nad odzivom presenečena. Pričakovali so namreč med 1.400 in 1.500 tekmovalk. V dvorani Tri lilije se bo v teh dneh zvrstilo skoraj 90 nastopov formacij in še enkrat toliko nastopov solistk in parov. Zanimanje za ta šport raste, pravi sekretarka Mažoretne zveze Slovenije Janja Samec. Številne deklice se z njim začnejo ukvarjati zelo zgodaj, pri okoli šestih ali sedmih letih. Več o tej športni disciplini in evropskem tekmovanju v Laškem prisluhnite v spodnjem posnetku. Z Janjo Samec se je pogovarjala Karmen Šemrl. (NS)

Datoteke

KARMEN IN JANJA O EVROPSKEM MAŽORETNEM PRVENSTVU V LAŠKEM