maj 16, 2018

Legendarni glasovi se vračajo na Štajerski val

Polnih 65 let šteje naš radio. Poleg odlične glasbe ga vseskozi gotovo najbolj zaznamujejo žametni glasovi naših moderatorjev. Moderne tehnologije omogočajo, da so dobili tudi obraze. Ob praznovanju 65-letnice se znova družimo s tistimi, ki ste jih na Štajerskem valu poslušali nekoč.

Radijski moderatorji so s spletom in družabnimi omrežji dobili tudi obraze. Aktualna jutranja voditelja Katja in Davor v družbi prekaljenega mačka Cveta Štefaniča.

Različna obdobja, a vsa lepa in nepozabna
Moderatorji so tisti, ki vas zjutraj prebujajo, vaša družba so v službi, na poti in med opravki, krajšajo vam čas ob popoldanski kavi, vas zabavajo na poletnih piknikih ter vam voščijo ob rojstnih dnevih … Katja in Davor, ki sta vaša jutranja družba na Štajerskem valu zadnja štiri leta, sta se odločila, da ob praznovanju radijske 65-letnice, s čimer smo najtarejša regionalna radijska postaja v Sloveniji, pred mikrofon povabita nekaj glasov, ki jih zelo dobro poznate tisti, ki ste že dolgo naši zvesti poslušalci. Malce za obujanje spominov, pa razgovor o tem, kaj vse je na radiu dandanes drugače.

Cveto, Milena, Tanja, Mimica …
Imena, ki v povezavi z radiem niti ne potrebujejo priimkov. Že glasovi obudijo marsikateri spomin. To jutro je bil z nami Cveto Štefanič, ki ima več kot 20-letni radijski staž in še danes izjemno prepoznaven glas. Prav tako kot Milena Trbulin, ki je nekoč pred radijskim mikrofonom preživljala predvsem konce tednov, tudi ob prebiranju vaših čestitk in pozdravov. Tanja Jurjec pa je bila dolga leta tista, ki je poskrbela, da je v naše kraje in v vaše domove prišel marsikateri glasbenik. Še danes pa številne zanimive goste vabi v Nedeljska sračenja. Utrinkom pogovorov in obujanja spominov z njimi prisluhnite v spodnjih posnetkih, TUKAJ pa najdete pogovor še z eno legendo Štajerskega vala, nekdanjo urednico Mimico Kidrič. V njeni družbi smo bili prav na radijski rojstni dan – 1. maja. V prihodnjih tednih boste lahko slišali še marsikoga, ki je spisal delček zgodovine našega radia in ga še danes poimenuje „radio mojega srca“.

Galerija slik

Datoteke

Cveto Štefanič o radiu

Milena Trbulin o radiu

Tanja Jurjec o radiu