september 20, 2019

Lepote Pohorja iz ptičje perspektive

Lepote Pohorja lahko od danes doživite tako, kot jih doživljajo ptice. To vam bo uspelo, če se boste podali na Pot med krošnjami na Rogli. Sprehod med vrhovi smrek vas bo pripeljal do stolpa, na vrhu katerega boste uživali v čudovitem razgledu daleč naokoli.

Pot med krošnjami sestavlja pot 20 metrov nad tlemi, ki vas pripelje do 37-metrskega stolpa od koder je prekrasen razgled. (Foto: Radio Štajerski val)

Pot primerna za vse
Pot med krošnjami Pohorje je turistična atrakcija, ki obiskovalce vabi praktično vse leto, razen 1. novembra in 24. decembra. Sestavlja jo dobrih 500 metrov poti 20 metrov nad tlemi, ki vas pripelje do 37 metrov visokega stolpa. Da boste prišli na vrh, boste prehodili še približno pol kilometra. Visoko nad tlemi boste videli daleč naokoli, celo do Triglava in morja. Ni pa razgled edino kar ponuja nova turistična pridobitev pravi Jurij Gulič, direktor podjetja Poti med krošnjami:

Na pot so umestili tudi poučne vsebine.

Za vstopnico boste odrasli odšteli 10 evrov. Otroci, starejši in invalidi pa 8 evrov. Družinska vstopnica za dva odrasla in dva otroka stane 25 evrov. Celotna pot je sicer brez ovir in je prijazna tako starejšim, kot gibalno oviranim ter družinam z otroškimi vozički.

Računajo na 200.000 obiskovalcev letno
Gradnja Poti med krošnjami Pohorje, ki jo sestavljata še vstopni objekt in trgovina s spominki, je trajala slabe štiri mesece. Stala je 4,5 milijona evrov. Denar zanjo je zagotovil češki investitor Zážitková Akademie, ki upravlja s še tremi tovrstnimi potmi med krošnjami, in sicer dvema na Češkem in eno na Slovaškem. Sicer pa sta partnerja pri projektu še zreško podjetje Unitur in občina Zreče. Direktorica Uniturja Barbara Soršak o pričakovanjih glede nove pridobitve na Rogli pravi:



Na točkah na poti boste spoznali marsikaj zanimivega o Pohorju.

Poti med krošnjami so veseli tudi v občini Zreče, ki je sicer lastnik zemljišča, na katerem stoji. Zreški župan Boris Podvršnik razlaga:



Z vrha stolpa se vidi daleč naokoli.

Pot med krošnjami na Rogli bodo vsako leto dopolnjevali. Že prihodnjo pomlad oziroma poletje jo bodo nadgradili s približno 40 metrskim toboganom, ki bo ljubiteljem adrenalina omogočala spust z vrha stolpa nazaj do poti. Računajo, da bi novo turistično atrakcijo na leto lahko obiskalo 200.000 ljudi. Še nekaj utrinkov s Poti med krošnjami si poglejte v spodnji galeriji. (NS)

 

Galerija slik