december 18, 2017

Luka Sešek – največji mojster glasbenih preobrazb

Četrta sezona oddaje Znan obraz ima svoj glas je sinoči postregla s velikim finalom, v katerem je slavil 20-letni Luka Sešek. Gledalci ste ga izmed štirih finalistov, poleg njega so se za zmago potegovali še Lea Sirk, Marijan Novina in Mitja Šinkovec, izbrali za mojstra glasbenih preobrazb. To popoldne ga je poklical naš Kristijan.

V zadnji oddaji je Luka Sešek upodobil ameriškega glasbenika Johnnyja Logana in odpel njegovo balado Hold me now. (Foto: Znan obraz ima svoj glas)

Od punkerja do večnega romantika
Na pot glasbenih preobrazb je pred enajstimi tedni krenilo osem tekmovalcev. Poleg Luke Seška, ki je v finalni oddaji odnesel zmago, še Lea Sirk, Marijan Novina, Mitja Šinkovec, Nika Zorjan, Ljubica Špurej Jazbinšek, Klemen Mramor Clemens in Anina Trobec. Vsi so se v preobrazbah v različne slovenske in tuje izvajalce odlično znašli. Iz tedna v teden so bili boljši v imitaciji znanih glasbenikov. A gledalci ste odločili. Najbolj vas je prepičal Luka Sešek, ki smo ga lahko videli v preobleki Phila Collinsa, z Mitjo Šinkovcem sta upodobila duet Luis Fonsi in Daddy Yankee, v tretji oddaji se je preobrazil v kar dva glasbenika, Nino Simone in Michaela Bubleja, jezik si je lomil kot turški pevec Tarkan in svojo punkersko plat odkrival kot pevec skupine Blink 182. Videli smo ga tudi v vlogah Barryja Whitea, Sama Smitha, Whoopi Goldberg in Louisa Armstronga. Ne le v čevlje tujih, tudi domačih glasbenikov je stopil, in sicer kot Stane Mancini in lomilec ženskih src Jan Plestenjak. Njegov zadnji izziv je bila upodobitev ameriškega pevca Johnnyja Logana, s katero je tudi zmagal. Kako se počuti dan po osvojenem izzivu, kaj pravi o dekletih, zaradi katerih so ga vso sezono oddaje dražili žiranti in voditelj, prisluhnite v spodnjem posnetku. Z njim se je pogovarjal Kristijan Šmid. (NS)

Datoteke

KLEPET Z LUKO SEŠKOM, ZMAGOVALCEM ODDAJE ZNAN OBRAZ IMA SVOJ GLAS 2017