januar 19, 2017

Majska TV poroka v Žički kartuziji

Nekdanji kartuzijanski samostan, ki v Dolini svetega Janeza že od 12. stoletja pripoveduje nenavadne zgodbe, bo to pomlad pričaral še poročno zgodbo - televizijsko poroko, ki jo organizira TV Slovenija v sklopu oddaje Dobro jutro.

V Žički kartuziji se je poročilo že veliko parov, to je eden od njih. In kdo se bo maja pred televizijskimi kamerami? (Foto: B.K.)

Nekoga moraš imeti rad...
"Nekoga moraš imeti rad...," je pesnil Ivan Minatti, častni občan Slovenskih Konjic. To bo tudi osrednje vodilo nedvomno medijsko odmevnega projekta nacionalne televizije, ki se je odločila, da bo letošnjo poroko v sodelovanju s konjiško občino organizirala v znameniti Žički kartuziji. Kdo bo letošnji televizijski par? Morda prav vidva? Ste se že prijavila? Nekaj dni časa še imata. Konec januarja bo televizijska ekipa izbrala tri finalne pare, ki bodo nekaj dni uživali v vinogradniškem apartmajskem dvorcu konjiškega Zlatega griča v vinorodnih Škalcah, enem najlepših kotičkov na Konjiškem. Par, ki se bo maja dejansko poročil pred televizijski kamerami, pa boste izbrali gledalci oddaje Dobro jutro. Televizijci si želijo, da bi bila izbrana mladoporočenca s krajev na Konjiškem. Bosta res?

Poroka bo edinstvena
Ker ima oddaja Dobro jutro številno gledalstvo, si konjiška občina od sodelovanja v projektu obeta izjemno promocijo. Med obzidji nekdaj mogočnega samostana, se je poročilo že veliko parov. Poročna slavja je v tem edinstvenem ambientu organiziral loški podjetnik Benjamin Kračun, najemnik gostišča Gastuž v Žički kartuziji, domnevano najstarejšega na Slovenskem. "Televizijska poroka mi predstavlja velik izziv. Pozorno spremljam trende na tem področju. S pripravami smo že začeli. Računamo na sodelovanje lokalnih cvetličarjev, vinarjev, izdelovalcev poročnih tiskovin... Poročno zgodbo bomo domislili šele potem, ko bo poročni par izbran, saj bomo vanjo vpletali predvsem njune želje. Potrudili se bomo, da bo nekaj edinstvenega," pojasnjuje Kračun. Za izbran par bo poročno slavje brezplačno. Majsko poroko bo Televizija Slovenija posnela, ogledali pa si jo bomo lahko nekaj dni kasneje. (BF)