december 16, 2019

Makolčani imajo fontano vin

V Makolah so ta mesec odprli makolski lodn - trgovino z domačini izdelki in pridelki, ki bo služil tudi kot Turistično-informacijski center. Za promocijo lokalnih vin so uredili še fontano vin.

Ob odprtju lodna: župan občine Makole Franc Majcen, vinska kraljica Ptuja Monika Kovačič in predsednica TD Makole Romana Sagadin, župnik Župnija Makole - Studenice, Turistično društvo Makole z gosti in obiskovalci. (Foto: TD Makole)

Štiri pipe z vini lokalnih ponudnikov
Makolčani in obiskovalci Makol so se ta mesec razveselili treh manjših, a dobrodošlih turističnih novosti. Lokalno turistično društvo je namreč v prostorih pod občinsko stavbo odprlo Makolski lodn - trgovinico z domačini pridelki in izdelki. Po besedah makolskega župana Franca Majcena bo prostor služil tudi kot Turistično-informacijski center - TIC. Ob Makolskem lodnu pa je precej pozornosti vzbudila še ena zanimivost, t.i. vinska fontana - velik sod s štirimi pipicami, iz katerih pritečejo vina lokalnih ponudnikov z imenom Lodež, razlaga predsednica TD Makole Romana Sagadin

Ob žlahtni kapljici bodo obiskovalce po dogovoru postregli tudi s hrano lokalnih pridelovalcev. Novost, ki je po besedah župana Majcena nastala po vzoru fontane piv v Žalcu, je Turistično društvo Makole uresničilo v sodelovanju z makolsko občino in Zelenim turizmom Žan Volk. Ureditev prostorov je stala 36 tisoč evrov, del denarja so partnerji uspeli pridobiti na evropskem razpisu. (SP) 

Galerija slik