april 19, 2019

Marjani Plak najvišje priznanje občine Kozje

Občina Kozje je včeraj na slavnostni seji na gradu Podsreda proslavila letošnji občinski praznik. Županja Milenca Krajnc je spomnila na minulo delo in najzaslužnejšim podelila občinska priznanja. Srebrni grb občine je prejela Marjana Plak.

Predsednik komisije za nagrade, priznanja in oblikovanja Franc Žlender, županja Milenca Krajnc in letošnji prejemniki občinskih priznanj: Marjana Plak, Brest Lenarčič, predsednik PGD Lesično Pilštanj-Zagorje Robert Volavšek in predsednik ŠD Podsreda Jernej Jagrič. (Foto: Emilija Štrlek, OKO)

Prostovoljka, osnovnošolec, gasilci in športniki
Županja Milenca Krajnc se je na slovesnosti s podelitvijo občinskih priznanj zahvalila najzaslužnejšim občanom in občankam, društvom in organizacijam. Najvišje letošnje priznanje – srebrni grb je prejela dolgoletna predsednica RK Kozje in prostovoljka Marjana Plak. Bronasti grb je prejel osnovnošolec Brest Lenarčič, ki je blestel na šolskih državnih in mednarodnih tekmovanjih. Denarnih nagrad pa sta se razveselila Prostovoljno gasilsko društvo Lesično Pilštanj-Zagorje ob 90-letnici delovanja in Športno društvo Podsreda za 40 let uspešnega delovanja.

Pridobitve v različnih delih občine
Županja je slovesnost izkoristila tudi za pregled minulega dela. Ocenila je, da je občino je zelo aktivno naložbeno leto, saj so v različnih delih lokalne skupnosti zagotovili številne naložbe:

Občina Kozje je po besedah županje Milence Krajnc v zadnjem letu veliko postorila tudi na prometnih dokumentacijah za naložbe, ki jih bo uresničila v prihodnjih letih. (SP)

 

Galerija slik