november 25, 2022

Knežje mesto si bo nadelo pravljično preobleko

Ta konec tedna bodo v Celju prižgale praznične luči. Stikalo bodo obrnili v soboto popoldne, ko se bo tudi uradno začelo dogajanje letošnjega Pravljičnega Celja, sredi decembra se mu pridružuje še Pravljična dežela.  

Praznične lučke bodo v Celju zasvetile v soboto ob 17. uri. (Foto: Visit Celje)

Pravljično Celje letos prinaša 30 dni dogajanja z več kot 50 dogodki, med katerimi bo okoli 15 koncertov. Živahno bo na sedmih prizoriščih v celjskem starem mestnem jedru, se pa obeta tudi nekaj novosti. Tradicionalni božično-novoletni sejem z imenom Zakladnica daril bo na novi lokaciji, na stičišču Lilekove in Gubčeve ulice, novost pa bo tudi prizorišče na Krekovem trgu, kjer bo severni pol s snežaki velikani in iglu za najmlajše, odrasli pa se bodo lahko zabavali na dveh novih dogodkih Decembrovanju, kjer bosta v ospredju kulinarika in glasba, ter četrtkove Vročice, kjer bodo na svoj račun prišli ljubitelji žganih, pekočih izdelkov. Sredi decembra se bo dogajanju Pravljičnega Celja pridružila še Pravljična dežela. Vrata bo v družbi pravljičnih vil in drugih pravljičnih bitij odprla 16. decembra. Več o prazničnem decembrskem dogajanju v Celju sta Nini Slak zaupali Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje in vodja Pravljične dežele Vladimira Skale. Pogovoru prisluhnite v spodnjem posnetku, več informacij pa najdete tudi TUKAJ.   



Podrobnosti prazničnega dogajanja sta pred našim mikrofonom predstavili Vladimira Skale, vodja Pravljične dežele (levo) in Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje (desno).